1:A Pris Anna Tärnhuvud (Frilans / Aftonbladet)

Juryns motivering
Identifikationen och empatin är ovanligt stark i denna berättelse, som samtidigt ger en både intelligent och nyanserad inblick i Felicias liv. Felicia är nämligen inte ett offer, hon släpper in oss i sitt liv och visar att trots svårigheter går livet vidare och vi kan all fortsätta vara de unika personer vi är. Fotografen möter Felicia på hennes nivå i ett liv bestående av högt och lågt, sorg och glädje.

2:A Pris Roger Turesson (Dagens Nyheter)

”Hjälp oss att hjälpa vår blinda dotter” är budskap man kan se på lappar som tiggare bär med sig. Rykten som säger att historierna och fotografierna är falska sprider sig som en löpeld i sociala medier.

3:E Pris Robin Aron (Frilans / GT-Expressen)

Ostindiefararen Götheborg har förfört tusentals människor, människor som kunnat segla med och lära sig segla ett historiskt skepp, utöva ett historiskt yrke och en livsstil. Efter en lyckad Kina-resa men också många år av ovisshet och pengabrist är nu projektet säkrat för ett antal år, tack vare en Kinesisk investerar. Det flytande mini-Sverige kommer fortsätta segla runt i världen. Bilderna är tagna på Nordsjön, Sydkinesiska sjön, Indiska oceanen, och i Medelhavet 2006-2013.