1:A Pris Niclas Hammarström (Aftonbladet / Kontinent)

Juryns motivering – Aleppo
Det kräver en extrem dedikation, passion och offervilja. Kanske också idealism? Denne fotograf tar oss med till en av världens grymmaste konflikter. Men i orkanens öga vidgar han berättelsen och visar oss mer än våldet och kampen. Inbördeskriget fortsätter nu på sitt tredje år och fotografen ger oss till och med en förståelse för den paradoxala vardag som finns mitt i kaoset.

 

2:A Pris Natanael Johansson (Frilans)

Brädor spänns fasts på kärran för att sedan fraktas till staden Himo. Under vardagarna består mestadels arbetet av att bygga hus och kyrkor till byborna.
Reines Rydell är idag 73 år gammal. Han har spenderat över 40 år av sitt liv som missionär utanför Sverige.

3:E Pris Linus Sundahl-Djerf (Frilans)

Bönderna slår tillbaka. Fram tilI i början av januari i år har invånarna i den mexikanska delstaten Guererro levt i skräck. Affärerna stängdes tidigt och efter klockan sex på kvällen höll man sig inomhus. I bergen omkring härjade Los Pelones, ett kriminellt gäng som de senaste åren växt sig allt starkare i området. Varenda människa man möter här har på ett eller annat sätt berörts av gängens närvaro. Allt ifrån utpressning på motsvarande några hundralappar, till kidnappningar med stora lösensummor på många tusen. Och det är ofta de unga som blir måltavlor.