3429_0_prepper

1:A Pris Anna Tärnhuvud (Frilans / Aftonbladet)

Bildtext:
I Sverige finns det flera människor, preppers, som inte litar på att samhällets skyddsnät håller om en katastrof skulle slå till. I en stad i mellansverige bor en familjefar som har tagit saken i sina egna händer. I den kamouflageklädda soffan ligger hundratals matransoner i drivor. Bredvid dem ligger skyddsdräkter och masker mot kontaminering, en skottsäker väst, en kravallsköld, tält, sovsäckar, mediciner, kommunikationsutrustning och massor av andra attiraljer som kan vara bra att ha – den dagen kriget kommer.

Juryns motivering
Ett fenomen som tidigare upplevts som en amerikansk företeelse, finns även i vår svenska vardag. Vem ska vara rädd för vem?

 

3882_0_fea6-kina

2:A Pris Jonas Lindkvist (Dagens Nyheter)

 Bildtext:
Tagou Martial Arts School Dengfeng, byggdes 1978 som svar på återupplivande av populariteten av kung fu i Kina. Tusentals elever genomför en morgongymnastik på grusplanen. Skolan som har traditioner från år 495 och är populär för föräldrar vars barn har koncentrations svårigheter i den vanliga skolan.

5497_0_mumbai2

3:E Pris Anna Wahlgren (Frilans)

Bildtext:
På en fotbollsplan brevid Mumbai zoo har Suffah English School gymnastikundervisning. Under gymnastiklektionen övar de även på engelska. Särskilda rörelser representerar engelska ord vilket effektiviserar inlärningen.