4333_0_01_vardag_syrien

1:A Pris Roger Turesson (Dagens Nyheter)

Bildtext:
Graffitimålaren Khalifa, 19, har blivit en legend i Aleppo. Han dyker med sin sprayburk upp i de delar av staden som nyligen drabbats av en bombattacker. Han målar en smiley signerat med texten ”det blir bättre i morgon”. Sedan försvinner han lika fort som han kommit.

Juryns motivering
Bilder ska utmana vårt sätt att se på världen. Denna bild är överraskande och motsägelsefull på samma gång. Då det urbana landskapet är helt destruerat vill en ung man ändå ge människorna som bor där ett litet hopp. Eller är det kanske bara ren sarkasm?

 

2017_0_vardagutland_06

2:A Pris Sanna Sjöswärd (Frilans)

Bildtext: Sahar, 19 år, student och bor norra Iran. Under helgerna reser hon till Teheran för träffa i hemlighet hennes pojkvän Hossein. Hon har inget sagt något till familjen om relationen. Sahar och Hossein träffas på cafeer, och baksätet av en väns bil. Drömmen för Sahar är att bli framgångsrik grafiker och äga ett eget galleri.
1896_0_vardagutland_03

3:E Pris Sanna Sjöswärd (Frilans)

Bildtext: Zahra, 22 år och gravid femte månaden. Hon dansar inför hennes släktingar och systers bröllop. Drömmen är att hon vill fortsätta studera, få tre barn. En dotter och två söner. I november födde Zahra en dotter, hon heter Hosna.